Strategic analysis of the selected business - Černík, Jakub (2018)
Cílem této diplomové práce bude poskytnout komplexní strategickou analýzu trhu s průmyslovými vyráběnými krmivy v EU-28. Na základě výsledků celkové analýzy trhu prostřednictvím důkladného výzkumu současných a budoucích tržních podmínek a analýzy vnitřních zdrojů společnosti ADM bude zhodnoceno, zda dává smysl pro skupinu ADM rozšířit současné evropské operace a začít se aktivně podílet na průmyslové výrobě krmiv. Hlavním úkolem je zjistit, zda a za jakých okolností má smysl pro ADM se přímo podílet na trhu výroby krmných směsí; vše postavené na současné struktuře trhu, makroekonomických faktech a základních předpokladech v kombinaci se skutečným ekonomickým rámcem společnosti.