Vliv dotací v pojetí českých účetních předpisů na ocenění podniku - Sýkorová, Andrea (2018)
Současná úprava dotací v rámci českých účetních předpisů s sebou přináší různá specifika, v jejichž důsledku může docházet ke snížení vypovídací schopnosti účetních výkazů jakožto stěžejního zdroje informací pro ocenění podniku. Cílem diplomové práce je upozornit na tato úskalí, analyzovat jejich možné dopady na proces stanovení hodnoty podniku a v neposlední řadě též navrhnout způsob transformace účetních dat na data odrážející ekonomickou podstatu.