Začlenění OZP na trhu práce aneb jak na dobročinnosti vydělat v roce 2018 - Janečková, Petra (2018)
Tato diplomová práce se věnuje problematice začleňování OZP na trhu práce v Českérepublice v roce 2018. Cílem práce je zjistit, co jsou hlavní důvody proč stále tolikzaměstnavatelů osoby se zdravotním postižením nezaměstnává a raději plní svoji zákonnoupovinnost jiným způsobem a také poskytnout jednoduchý přehled všech finančních inefinančních výhod, které mohou firmy čerpat v případe zaměstnání osoby se zdravotnímpostižením. Hlavním poznatkem této práce je, že nejčastějším důvodem, proč oslovené firmynezaměstnávají OZP není obava, že by tyto osoby byly méně výkonné, ale spíše nedostatekinformací a také pohodlnost náborářů. Řešením tedy může být větší osvěta ze strany státu aÚřadu práce a také zjednodušení administrativní činnosti.