Role auditora v insolvenčním řízení - Srpoňová, Markéta (2018)
Tato diplomová práce pojednává především o propojení auditorské profese a insolvenčního řízení. Zpočátku je charakterizována auditorská profese, poté se práce zaměřuje na vymezení pojmů z insolvenčního řízení a pojem mezera krytí. Je zde rozpracován průběh konkurzu a reorganizace. Práce pokračuje úkony auditora v insolvenčním řízení a podrobnějším zaměřením na mezeru krytí a výkazy s ní související. Následuje poukázání na rizika, která konkrétně s těmito výkazy vznikají a která jsou pro auditora neobvyklá. Závěrem práce je uveden příklad na aplikaci pravidel při sestavování výkazu stavu likvidity a výhledu vývoje likvidity.