Role auditora v insolvenčním řízení - Srpoňová, Markéta; Randáková, Monika, 1966-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce pojednává především o propojení auditorské profese a insolvenčního řízení. Zpočátku je charakterizována auditorská profese, poté se práce zaměřuje na vymezení pojmů z insolvenčního řízení a pojem mezera krytí. Je zde rozpracován průběh konkurzu a reorganizace. Práce pokračuje úkony auditora v insolvenčním řízení a podrobnějším zaměřením na mezeru krytí a výkazy s ní související. Následuje poukázání na rizika, která konkrétně s těmito výkazy vznikají a která jsou pro auditora neobvyklá. Závěrem práce je uveden příklad na aplikaci pravidel při sestavování výkazu stavu likvidity a výhledu vývoje likvidity.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses