Účetní závěrka a požadavky auditora na její ověření - Igolnikova, Kateryna (2018)
Cílem této diplomové práce je popsat jednotlivé auditorské postupy, proces ověření účetní závěrky a požadavky auditora na její ověření. První kapitola obsahuje charakteristiku a význam auditu. Druhá kapitola se zabývá auditorskými postupy, kde jsou popsány činnosti prováděné před uzavřením smlouvy, předběžné plánovací postupy, sestavení planu auditu a jeho provedení, až do momentu vydání auditorské zprávy. Třetí kapitola se zaměřuje na charakteristiku účetní závěrky v ČR, sestavení účetních výkazů, audit a zveřejnění účetní závěrky. V poslední kapitole aplikuji získané poznatky z předchozích kapitol na vybranou oblast účetní závěrky společnosti PST CLC, a.s. a ověřuji, zda pohledávky z obchodních vztahů zobrazené v účetní závěrce věrně a pravdivě zobrazují jejich skutečný stav.