Metodické přístupy ke zhodnocení finančního zdraví - Talafous, Adam; Kozáková, Petra; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem diplomové práce je zhodnocení finančního zdraví společnosti Kalas Sportswear, s. r. o. mezi lety 2013 a 2017 za pomoci variací přístupů jednotlivých finančních ukazatelů. Práce se dělí na teoreticko-metodologickou a praktickou část. V první části práce jsou teoreticky popsány jednotlivé druhy ukazatelů sloužící ke zhodnocení finanční situace podniku. Metodická část vysvětluje použití jednotlivých přístupů v aplikační části, zejména zdůrazňuje postup jejich výpočtu. V praktické části jsou jednotlivé přístupy implementovány na společnost Kalas Sportswear, s. r. o. a okomentovány jejich dosažené výsledky. V závěru práce jsou zdůrazněny rozdíly mezi jednotlivými přístupy a popsáno jejich alternativní využití.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: finanční analýza; finanční plánování; finance podniku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; financial planning; business finance; master's theses