Podnikové kombinace pod společnou kontrolou - Lörinčík, Tomáš (2018)
Diplomová práce pojednává o problematice účetního zachycení a prezentaci podnikových kombinací pod společnou kontrolou. V teoretické části jsou syntetizovány globálně a lokálně uznávané účetní standardy (US GAAP, IFRS, IPSAS a české účetní legislativy) a jejich přístup k prezentaci transakcí pod společnou kontrolou. Praktická část práce aspiruje na nalezení takových cest, které mohou sloužit jako nástroj objektivizace finančních informací vztahujících se k podnikovým kombinacím pod společnou kontrolou.