Využití metody Activity Based Costing v řízení zdravotního zařízení - Čápová, Kateřina (2019)
Diplomová práce je věnována problematice tvorby ABC kalkulace ve zdravotnických zařízeních. Cílem této práce je tvorba ABC kalkulace ve vybraném zdravotním zařízení, kterým je Kardiologická ordinace s.r.o. poskytující služby v oblasti interní a kardiologické medicíny. Práce je členěna na část teoretickou a praktickou. V rámci teoretické části jsou popsány poznatky z odborné literatury ohledně metody Activity Based Costing a jejího uplatnění ve zdravotnických zařízeních. V praktické části se již sestavuje samotná ABC kalkulace založená na datech z roku 2017, která byla ordinací poskytnuta.