Míra korupce a ekonomická výkonnost. - Vošta, Martin (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou míry korupce a jejího vlivu na ekonomickou výkonnost státu. V teoretické části práce je vymezen samotný pojem korupce, její příčiny a důsledky. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu korupce ve vybraných zemích za použití regresní a korelační analýzy. Cílem práce je zjistit vztah mezi ekonomickými ukazateli a mírou korupce a potvrdit hypotézu o negativní závislosti míry korupce na ekonomickou výkonnost země.