Míra korupce a ekonomická výkonnost. - Vošta, Martin; Soukupová, Jana; Krameš, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou míry korupce a jejího vlivu na ekonomickou výkonnost státu. V teoretické části práce je vymezen samotný pojem korupce, její příčiny a důsledky. V praktické části se práce zaměřuje na analýzu korupce ve vybraných zemích za použití regresní a korelační analýzy. Cílem práce je zjistit vztah mezi ekonomickými ukazateli a mírou korupce a potvrdit hypotézu o negativní závislosti míry korupce na ekonomickou výkonnost země.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses