Zhodnocení přínosu konání akce (eventu) Valašský mikulášský jarmek pro místní socioekonomický rozvoj v rámci mikroregionu Jižní Valašsko - Šteflová, Klára; Černá Silovská, Hana; Kolařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením přínosu konání akce (eventu) Valašský mikulášský jarmek (VMJ) pro místní socioekonomický rozvoj v rámci mikroregionu Jižního Valašska. Teoretická část uvádí čtenáře do problematiky územního vymezení mikroregionu, místního rozvoje a teorií s ním spojených a významu event tourismu pro rozvoj na lokální úrovni. Analýza ekonomických vazeb vznikajících díky eventu, která byla provedena v praktické části bakalářské práce dokládá, že v roce 2013 i 2017 byla většina vynaložených výdajů vůči mikroregionu Jižní Valašsko místní. Pozitivní dopady na ekonomický rozvoj vznikající v důsledku konání eventu demonstruje také výpočet lokálního multiplikátoru (LM2) a průzkum investování benefičního výtěžku do rozvoje mikroregionu. Sociální dopady eventu jsou vyhodnoceny z rozhovorů s návštěvníky. Práce primárně stanovuje, jaké ekonomické vazby vznikají v mikroregionu Jižní Valašsko v důsledku pořádání eventu VMJ a zda event VMJ posiluje event také sociální vazby v mikroregionu Jižní Valašsko.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses