Predikce dopadů zavedení záporných úrokových sazeb v českém prostředí - Hladík, Tomáš; Štěpánek, Pavel; Zamrazilová, Eva, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce analyzuje využívání záporných úrokových sazeb centrálními bankami a případné dopady jejich zavedení v České republice. Teoretická část popisuje současnou měnovou politiku a využívání tradičních i netradičních nástrojů měnových politik. V praktické části je analyzováno Švédsko společně se Švýcarskem, kde byly záporné sazby zavedeny k ovlivnění cenové stability a hospodářského růstu. Vývoj v těchto dvou zemích napomáhá při predikování dopadů záporných sazeb v rámci ČR. Dle dostupných dat není zavedení záporných sazeb vhodným nástrojem v případě České republiky a jejich použití by mělo mnoho nechtěných vedlejších účinků.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses