Zvyšování efektivity ve zdravotnictví pomocí elektronické komunikace - Prausová, Kateřina (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá snižováním chyb ve vykazování vyžádané zdravotní péče klinické laboratoře. Teoretická část se zabývá Národní strategií elektronizace zdravotnictví ČR a jejím přínosem pro zvýšení efektivity ve zdravotnictví. Popisuje, jak lze pomocí elektronizace zdravotnictví dosáhnout žádoucí eliminace duplicitních vyšetření poskytovatelů zdravotních služeb. Obsahem praktické části je rozbor duplicitních vyšetření klinické laboratoře v meziročním srovnání před a po zavedení nápravného opatření pro snížení chyb. Pomocí poměrových ukazatelů a ekonomického nástroje byly analyzovány výsledky šetření a míra úspěšnosti nápravného opatření včetně doporučení, jakým směrem se zaměřit pro dosažení co nejlepších výsledků do příštích období.