Zvyšování efektivity ve zdravotnictví pomocí elektronické komunikace - Prausová, Kateřina; Lešetický, Ondřej; Hejnarová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá snižováním chyb ve vykazování vyžádané zdravotní péče klinické laboratoře. Teoretická část se zabývá Národní strategií elektronizace zdravotnictví ČR a jejím přínosem pro zvýšení efektivity ve zdravotnictví. Popisuje, jak lze pomocí elektronizace zdravotnictví dosáhnout žádoucí eliminace duplicitních vyšetření poskytovatelů zdravotních služeb. Obsahem praktické části je rozbor duplicitních vyšetření klinické laboratoře v meziročním srovnání před a po zavedení nápravného opatření pro snížení chyb. Pomocí poměrových ukazatelů a ekonomického nástroje byly analyzovány výsledky šetření a míra úspěšnosti nápravného opatření včetně doporučení, jakým směrem se zaměřit pro dosažení co nejlepších výsledků do příštích období.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: elektronická komunikace; zdravotní péče; klinické laboratoře; ekonomika zdravotnictví; zdravotní pojišťovny; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; electronic communication; health care; clinical laboratories; medical economics; health insurance companies; bachelor's theses