Mini one stop shop v systému DPH - Vinklář, Ondřej (2019)
Tato diplomová práce „Mini one stop shop v systému DPH“ je zaměřena na problematiku zvláštních režimů a uplatňování principu zdanění v zemi spotřeby v Evropské unii. Hlavním cílem bylo zhodnotit dopady Zvláštního režimu pro poskytovatele elektronických služeb a přechodu na princip země spotřeby u elektronických služeb v roce 2003. Zároveň vyhodnotit vlivy zavedení Zvláštního režimu jednoho správního místa a přechod na princip země spotřeby u služeb elektronických, telekomunikačních, rozhlasových a služeb televizního vysílání v roce 2015. Hodnocení jsem rozdělil na dopady administrativní, ekonomické a fiskální. Administrativní a ekonomické dopady jsem zhodnotil na základě rešerše odborné literatury a internetových zdrojů. Ke zhodnocení fiskálních dopadů jsem použil reálná data České a Slovenské republiky vyžádaná s odkazem na zákony o svobodném přístupu k informacím.