Mini one stop shop v systému DPH - Vinklář, Ondřej; Zídková, Hana; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce „Mini one stop shop v systému DPH“ je zaměřena na problematiku zvláštních režimů a uplatňování principu zdanění v zemi spotřeby v Evropské unii. Hlavním cílem bylo zhodnotit dopady Zvláštního režimu pro poskytovatele elektronických služeb a přechodu na princip země spotřeby u elektronických služeb v roce 2003. Zároveň vyhodnotit vlivy zavedení Zvláštního režimu jednoho správního místa a přechod na princip země spotřeby u služeb elektronických, telekomunikačních, rozhlasových a služeb televizního vysílání v roce 2015. Hodnocení jsem rozdělil na dopady administrativní, ekonomické a fiskální. Administrativní a ekonomické dopady jsem zhodnotil na základě rešerše odborné literatury a internetových zdrojů. Ke zhodnocení fiskálních dopadů jsem použil reálná data České a Slovenské republiky vyžádaná s odkazem na zákony o svobodném přístupu k informacím.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses