Náklady na léčbu diabetu, možný vývoj léčby a psychická starost o nemocné - Hruška, Lukáš; Lešetický, Ondřej; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Předmětem diplomové práce je analýza nákladů na léčbu diabetu, možná vývoj léčby a psychická starost o nemocné. Cílem práce je seznámení s tímto onemocněním, jeho terapií a vyhodnocení vynaložených nákladů na jeho léčbu. Dále je jejím cílem prozkoumání významu psychické péče o nemocné a představení vývoje léčby. Metodika zahrnuje sběr dat pro analýzy a komparace o počtu pojištěnců, počtu nemocných, výdajích státního rozpočtu na zdravotnictví a o jednotlivých položkách nákladů léčby. Součástí práce je také evaluace nákladů, dotazníkové šetření a kauzuistiky. Práce potvrzuje, že počet pacientů s diabetem v České republice v posledních letech vzrostl a finanční prostředky vydané na léčbu se zvyšují. Prostřednictvím dotazníkového šetření a kauzuistik práce také potvrzuje, že psychická péče je důležitou součástí úspěšné léčby tohoto onemocnění.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: diabetes mellitus; financování zdravotní péče; zdravotní péče; zdravotní pojišťovny; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; diabetes mellitus; medical care financing; health care; health insurance companies; master's theses