Zahraniční migrace a její dopad na pracovní trh v České republice - Kalivodová, Tereza; Černá Silovská, Hana; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Tato práce se zaměřuje na analýzu mezinárodní migrace do České republiky v letech 2004-2016 a jejího dopadu na pracovní trh ČR. Teoretická část představuje základní pojmy, teorie a legislativu týkající se migrace a okrajově též pracovního trhu. Praktická část je zaměřena především na analýzu statistických dat, a to z pohledu vývoje počtu migrantů, jejich národnostního složení, regionálního rozložení a ekonomické aktivity. Mezinárodní migrace do České republiky má nezanedbatelný dopad na pracovní trh. Počet zaměstnaných cizinců na našem území v daném období převážně rostl. Nejvíce zaměstnaných cizinců bylo evidováno ze Slovenské republiky, Ukrajiny a Polska. Zejména cizinci z Ukrajiny se ukázali být klíčovými v rámci dopadu na pracovní trh. Tato práce může sloužit jako podklad pro další výzkum mezinárodní migrace do České republiky.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses