Zdanění sdílené ekonomiky v ČR - Černý, Zdeněk (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění sdílené ekonomiky v České republice. Cílem je zanalyzovat sdílenou ekonomiku v České republice s důrazem na poskytování ubytovacích služeb. V teoretické části je charakterizovaná samotná sdílená ekonomika a její možné podoby. Praktická část je zaměřena na problémy spojené s regulací sdíleného ubytování a rozpočtové dopady jeho omezování.