Využití e-Governmantu ve vybraných mikroregionech : Polabí a Střední Polabí - Pelikánová, Jolana (2019)
Předmětem této diplomové práce je analýza aktuálního stavu zavedení jednotlivých součástí eGovernmentu ve vybraných obcích Mikroregionu Polabí a Mikroregionu Střední Polabí. V pevní části práce bude na základě studia literatury charakterizován potenciál a limity e-Governmentu, jeho výhody a také specifika jeho managementu, včetně všech požadavků, které předkládá česká legislativa. Analytická část práce obsahuje vyhodnocení úspěšnost aplikace a funkčnost jednotlivých sytémů e-Governmentu v praxi. Na základě analýzy fungování Czech POINTu, datových schránek a základních registrů budou formulovány návrhy a doporučení na zlepšení podmínek používání vybraných složek e-Governmentu. Hlavními použitými metodami této diplomové práce jsou především rešerše relevantních zdrojů, strukturované rozhovory, vyhodnocení jeho výstupů a analýza a syntéza získaných poznatků.