Využití e-Governmantu ve vybraných mikroregionech : Polabí a Střední Polabí - Pelikánová, Jolana; Macháček, Jaroslav; Toth, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Předmětem této diplomové práce je analýza aktuálního stavu zavedení jednotlivých součástí eGovernmentu ve vybraných obcích Mikroregionu Polabí a Mikroregionu Střední Polabí. V pevní části práce bude na základě studia literatury charakterizován potenciál a limity e-Governmentu, jeho výhody a také specifika jeho managementu, včetně všech požadavků, které předkládá česká legislativa. Analytická část práce obsahuje vyhodnocení úspěšnost aplikace a funkčnost jednotlivých sytémů e-Governmentu v praxi. Na základě analýzy fungování Czech POINTu, datových schránek a základních registrů budou formulovány návrhy a doporučení na zlepšení podmínek používání vybraných složek e-Governmentu. Hlavními použitými metodami této diplomové práce jsou především rešerše relevantních zdrojů, strukturované rozhovory, vyhodnocení jeho výstupů a analýza a syntéza získaných poznatků.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses