Penzijní systém Vietnamu a komparace se systémem v České republice v letech 2008-2018 - Do, Thi Dieu Huyen; Tománková, Martina; Rotschedl, Jiří, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato práce se zabývá analýzou vietnamského a českého penzijního systému. Především se zaměřením na vývoj v letech 2008–2018 a na problémové oblasti systémů a jejich řešení. U obou zemí se projevuje současný trend – růst podílu starších obyvatel, proto je nutné upravovat jejich systémy, aby dokázaly zajišťovat důstojnou penzi svým občanům. Výsledkem práce je zjištění, že ve Vietnamu je jejich systém stále finančně stabilní s dostatečnou rezervou, ale s nízkou mírou účasti. Zatímco u České republiky je systém finančně zatížen (pohybuje se ve schodku) s vysokou mírou účasti a závislosti na státní penzi. Hlavním přínosem této práce je představit obecně důchodový systém Vietnamu na základě dostupných informací a následně ho srovnat se systémem v České republice.
Vedoucí práce: Martina Tománková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses