Zdieľaná ekonomika v doprave - Buriš, Igor (2018)
V posledných rokoch vzrástol trend zdieľanej ekonomiky a využívania aplikácií, ktoré nám uľahčujú rozhodovanie sa a správanie sa na spotrebnom trhu. Okrem toho majú mnohé dopravné a prepravné spoločnosti po celom svete jeden hlavný spoločný problém. Jedná sa o problematiku nedostatku vodičov. So stúpajúcou životnou úrovňou narastá aj problém nájdenia kvalifikovaných vodičov s dlhodobou perspektívou. V spolupráci so spoločnosťou PPL sa práca bude venovať zodpovedaniu hlavnej otázky, či dokáže model zdieľanej ekonomiky pomôcť pri hľadaní zamestnancov pre kuriérne, expresné a balíkové (KEB) spoločnosti. Na zodpovedanie tejto otázky je nutné definovať si pojmy, pozrieť sa na prekážky na strane zamestnávateľa aj zamestnanca a hlavne správne predvídať formovanie tržného dopytu a postoja k práci nasledujúcej generácie.