Finančná a strategická analýza firmy Bonavita, spol. s r.o. - Simon, Alexandra; Staňková, Anna, 1951-; Vasilišin, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá finančnou a strategickou analýzou spoločnosti Bonavita, spol. s r.o. za obdobie od roku 2013 do roku 2017. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá, metodická časť, popisuje proces finančnej analýzy, konkrétnejšie horizontálnu a vertikálnu analýzu, pomerové ukazovatele a predikcie finančnej tiesne a proces strategickej analýzy. Druhá, praktická časť, najprv predstaví spoločnosť a následne je na spoločnosti aplikovaná finančná analýza popísaná v prvej časti. Ukazovatele sú porovnávané s hlavným konkurentom spoločnosti. V rámci strategickej analýzy je prevedená analýza okolia a analýza vnútorných zdrojov. Výsledky sú prezentované v tabuľkách a grafoch.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses