Komparace daňového systému Chorvatska a České republiky - Havlík, Pavel; Láchová, Lenka, 1959-; Kudrna, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Ve své práci se zabývám komparací daňového systému Chorvatska a České republiky.Nejprve definuji základní pojmy, které budu ve své práci používat. Dále charakterizuji obě země podle geografických podmínek, porovnávám jejich ekonomický rozvoj, analyzuji daňové mixy a daňové systémy obou zemí.V další části podrobně rozebírám jednotlivé druhy daní, tedy daně důchodové, majetkové, DPH, daně spotřební a energetické. Pozornost věnuji i sociálnímu pojištění. Zaměřuji se na porovnání sazeb jednotlivých daní a daňového zatížení občanů České republiky a Chorvatska.Součástí mé práce jsou přehledné grafy a tabulky, dále i konkrétní výpočty daňového zatížení pro občany obou zemí u jednotlivých typů daní.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses