Daňová kvóta a daňové výdaje - Franc, Martin (2019)
Práce se věnuje daňové kvótě a její vypovídací hodnotě o daňovém zatížení. Mimo obtíže s měřením HDP a vymezení daní jsou příčinou snížené mezinárodní srovnatelnosti daňové kvóty především zdanění vládních výdajů a veřejná podpora poskytovaná prostřednictvím daňových úlev. Práce se pokouší hledat možnosti zpřesnění daňové kvóty.