Analýza využití potenciálu Masarykových kasáren pro místní socioekonomický rozvoj - Nováková, Jana (2019)
Tato práce se zabývá problematikou brownfieldů – zejména vojenských. Hlavním cílem práce je identifikovat možnosti využití Masarykových kasáren v Pardubicích. Teoretická část obsahuje úvod do problematiky, vymezení základních pojmů, konceptů, problémů a způsobů financování. Také se zaměřuje na specifika vojenských brownfieldů a uvádí příklady úspěšné revitalizace z České republiky i ze zahraničí. V praktické části jsou identifikovány možnosti využití Masarykových kasáren, které jsou dále analyzovány. Tato část obsahuje vlastní empirické šetření, a to reprezentativní dotazníkové šetření u obyvatel Pardubic a řízené rozhovory s klíčovými odbornými zástupci města.