Heterogenita obchodních cestujících v osobní letecké dopravě - Huňak, James (2018)
Práce zkoumá heterogenitu segmentu obchodních cestujících v osobní letecké dopravě především z hlediska využití typu leteckého dopravce, přičemž se vychází z členění na tradiční (zkr. FSC – Full Service Carrier) a nízkonákladové letecké dopravce (zkr. LCC – Low-Cost Carrier). Cílem práce je popsat strukturu cestujících, jak se v jednotlivých skupinách mění determinanty rozhodování, a co proto vede k volbě společností LCC a FSC. Součástí je i detailní posouzení heterogenity obchodních cestujících v letecké dopravě z několika stanovených hledisek. Práce navazuje na řadu studií uskutečněných v uplynulých letech v zahraničí, jejichž výsledky byly prezentovány v prestižních vědeckých periodikách.