Řízení portfolia hypotečních úvěrů - Bečka, Dominik; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá řízením hypotečních úvěrů, především zajištěním jejich úrokového rizika. Navrhuje zobrazení klientských opcí a vlastností hypotéky v očekávané úrokové pozici a na tomto základě pak vytváří případovou studii – odhad vývoje modelového portfolia hypoték a návrh zajištění jeho úrokového rizika v dvouletém horizontu. Text se rovněž věnuje financování úvěrové činnosti hypotečními zástavními listy a v rámci finanční skupiny, představí také model Funds Transfer Pricing a řízení rizik obecně. Teoretické poznatky jsou přitom doplněny praktickými postřehy a dávají tak komplexní přehled celé problematiky.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses