Analýza metodiky posuzování datových úniků ENISA v kontextu přípravy podniku na Obecné nařízení o ochraně osobních údajů - Pošmurná, Lucie; Přibil, Jiří, 1977-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se věnuje nové legislativě týkající se ochrany osobních údajů, která je účinná od května 2018. Obecné nařízení o ochraně osobních údajů upravuje a především sjednocuje pravidla pro zacházení s osobními údaji na území Evropské unie a pro všechny její občany, zároveň reaguje na technologický pokrok, ke kterému v odvětví zpracovávání osobních údajů došlo.Teoretická část práce je zaměřena na vývoj ochrany osobních údajů. Ten je přiblížen pomocí vybraných mezinárodních smluv a právních norem. Velký prostor je věnován seznámení čtenáře přímo s Obecným nařízením a jeho vybranými instituty, které jsou oproti předchozí legislativě upraveny či jsou uvedeny nově. Praktická část se věnuje analýze nejdůležitějších částí Metodiky posouzení závažnosti porušení zabezpečení osobních údajů. V samém závěru jsou pak uvedeny praktické příklady využití Metodiky v rámci vedení záznamů o činnostech zpracování.
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: ochrana osobních údajů; ochrana dat; informační bezpečnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; personal data protection; data protection; information security; master's theses