Analýza vybrané investiční příležitosti - Hubáček, Tomáš (2019)
Hlavním cílem této práce je analýza investiční příležitosti, která spočívá v nákupu 100% podílu na základním kapitálu zemědělské společnosti MORAVAN, a.s. V první části této práce bylo pojednáno o makroekonomických faktorech v České republice. Druhá část této práce se soustředila na specifika zemědělského odvětví, ve kterém působí analyzovaná společnost. Ve stěžejní části práce byla popsána samotná analýza společnosti.V rámci analýzy investiční příležitosti byla provedena strategická analýza a finanční analýza společnosti. Dále byly skrze generátory hodnoty podrobně prozkoumány základní podnikové veličiny, jež tvoří hodnotu Společnosti. Práce obsahuje také finanční plán, který poskytuje komplexní pohled na finanční situaci Společnosti od roku 2018 do 2022.S ohledem na informace vyplývající z výše zmíněných kapitol bylo pro účely analýzy investiční příležitosti vypracováno ocenění Společnosti. Ocenění bylo provedeno pomocí dvou metod, a to diskontovaných peněžních toků a odvětvových násobků.