Využití registrů klientských informací v úvěrovém procesu - Machatka, Jan (2019)
Práce se zabývá využitím registrů klientských informací při poskytování úvěrů právnickým osobám v České republice. Cílem je zhodnotit, zdali využití těchto registrů umožňuje úvěrovým společnostem zefektivnit řízení kreditního rizika, které z takového poskytování úvěrů vyplývá. První část popisuje problematiku úvěrových registrů a finančních rizik se zaměřením na kreditní riziko a úvěrový proces. Druhá část práce se věnuje vyhodnocení retrospektivní analýzy portfolia právnických osob leasingové společnosti. Ta má za cíl zhodnotit, zdali využití Nebankovního registru klientských informací vnáší do úvěrového procesu společnosti vyšší efektivitu z pohledu řízení úvěrového rizika či nikoliv.