Využití registrů klientských informací v úvěrovém procesu - Machatka, Jan; Rajl, Jiří; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá využitím registrů klientských informací při poskytování úvěrů právnickým osobám v České republice. Cílem je zhodnotit, zdali využití těchto registrů umožňuje úvěrovým společnostem zefektivnit řízení kreditního rizika, které z takového poskytování úvěrů vyplývá. První část popisuje problematiku úvěrových registrů a finančních rizik se zaměřením na kreditní riziko a úvěrový proces. Druhá část práce se věnuje vyhodnocení retrospektivní analýzy portfolia právnických osob leasingové společnosti. Ta má za cíl zhodnotit, zdali využití Nebankovního registru klientských informací vnáší do úvěrového procesu společnosti vyšší efektivitu z pohledu řízení úvěrového rizika či nikoliv.
Vedoucí práce: Jiří Rajl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses