Finanční a nefinanční cíle firmy - Ságner, Lukáš (2018)
Diplomová práce na téma Finanční a nefinanční cíle firmy se zabývá analýzou finančních a nefinančních cílů, jejich provázaností a metod využívaných k jejich dosažení v konkrétní společnosti. První část práce se věnuje rešerši literatury v oblasti strategického řízení a tématice finančních, nefinančních a alternativních cílů. Dále jsou zde také představeny metody pro stanovení a měření cílů. Druhá část je věnována představení společnosti včetně popisu metod používaných pro stanovování a vyhodnocování cílů. Na základě analýzy a vyhodnocení současného stavu za pomoci rešerše literatury a výzkumu je poté navržena optimalizace s využitím metody Balanced Scorecard.