Finanční a nefinanční cíle firmy - Ságner, Lukáš; Votava, Libor; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce na téma Finanční a nefinanční cíle firmy se zabývá analýzou finančních a nefinančních cílů, jejich provázaností a metod využívaných k jejich dosažení v konkrétní společnosti. První část práce se věnuje rešerši literatury v oblasti strategického řízení a tématice finančních, nefinančních a alternativních cílů. Dále jsou zde také představeny metody pro stanovení a měření cílů. Druhá část je věnována představení společnosti včetně popisu metod používaných pro stanovování a vyhodnocování cílů. Na základě analýzy a vyhodnocení současného stavu za pomoci rešerše literatury a výzkumu je poté navržena optimalizace s využitím metody Balanced Scorecard.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: strategický management; Balanced Scorecard; výkonnost podniku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; Balanced Scorecard; industrial productivity; master's theses