Nové aspekty v provozování povinného ručení - Pokorný, Jakub; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou autonomních vozidel a jejich potenciálními dopady na pojištění odpovědnosti z provozu vozidla v České republice, známé také pod názvem povinné ručení. Rozvoj autonomních vozidel je v poslední době velmi diskutovaným tématem a jejich uvedení na trh by mělo vliv na mnoho odvětví, včetně pojišťovnictví. První dvě kapitoly jsou věnovány historii a současné podobě povinného ručení. V závěrečné kapitole je analyzován vývoj autonomních vozidel z legislativního, technologického i filozofického pohledu a jsou nastíněny změny povinného ručení, které by nastaly v důsledku pronikání autonomních vozidel do běžného provozu.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses