Flexibilné formy zamestnávania vo vybraných krajinách EÚ v rokoch 2005 - 2017 - Belan, Tomáš (2018)
Táto diplomová práca pojednáva o flexibilných formách zamestnávania v Česku, Spojenom kráľovstve, Holandsku a Španielsku. Skúma využívanie jednotlivých foriem flexibilnej práce a analýzou štatistických dát a legislatívy sa pokúša identifikovať hlavné skupiny obyvateľstva, ktoré ich využívajú a príčiny, ktoré ich k tomu vedú. Dôležitým prínosom tejto práce sú následne navrhované opatrenia pre zlepšenie pracovnoprávnej legislatívy v Česku, ktoré vychádzajú z výsledkov analýzy využívania flexibilných foriem práce a z porovnania regulácie flexibilnej práce medzi jednotlivými krajinami.