Měnová politika České národní banky v průběhu dvaceti let cílování inflace - Berkovcová, Petra (2019)
Dvacáté výročí režimu cílování inflace v České republice poskytuje dobrou příležitost pro analýzu a zhodnocení měnové politiky České národní banky za dané období. V uplynulých dvaceti letech byla oblast měnové politiky spjata s řadou význačných událostí – měnovou krizí, vstupem do Evropské unie, finanční krizí, obdobím nulových úrokových sazeb a v neposlední řadě intervencemi České národní banky na devizovém trhu. Na základě teoretických a praktických znalostí vytváří tato bakalářská práce přehled důležitých rozhodnutí České národní banky v oblasti měnové politiky, zasazuje je do kontextu dané éry a hodnotí jejich dopad.