Platobné systémy pre bezhotovostné platby - Balážik, Peter; Schlossberger, Otakar, 1958-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou bezhotovostných platobných systémov v Číne a ich potenciálnym vývojom. Úvodná časť obsahuje vysvetlenie podstaty platieb, v akých formách sa vyskytujú a ako dochádza k ich zúčtovaniu. Pre ilustratívne porovnanie sú v práci uvedené platobné systémy Eurozóny a USA. Nasleduje analytická kapitola, ktorá rozoberá platobné systémy v Číne. Analyzované sú počty a hodnoty platieb spracovaných platobnými systémami, ale aj druhy platieb a transakcie platobnými kartami. Vybrané súhrnné ukazovatele z čínskych systémov a platieb sú predikované. Výstupom práce je rozbor čínskeho platobného systému z pohľadu zúčtovania platieb a foriem platieb. Tiež je identifikovaný možný vývoj vo využívaní bezhotovostných platieb v Číne do budúcna.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses