Pronájem nemovitostí - Majáková, Denisa (2019)
Diplomová práce na téma „Pronájem nemovitostí“ má za cíl představit komerční pronájem nemovitostí, a to se zaměřením na některá účetní a daňová specifika spojená s tímto druhem podnikání. V první části je práce zaměřena na představení realitního trhu a řešení financování pořízení pronajímané nemovitosti. Další část práce je navázána na nájemní vztah, tedy nájemné, kauce, pobídky v nájemních vztazích a řešení provozních služeb. Poslední část se týká technického zhodnocení se zaměřením na technické zhodnocení vyplývající z nájemního vztahu. Jedná se o technické zhodnocení provedené nájemcem na najaté věci.