Využití nástrojů business intelligence v rozpočtování na bázi activity based budgeting (na příkladu konkrétní společnosti) - Buzek, Jan; Král, Bohumil, 1952-; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj databázového systému pro správu alokačního modelu na bázi activity based technik a tvorbu návazného reportingu ve vybraném nástroji business intelligence. Hlavním cílem práce je představit a posoudit využitelnost nástrojů business intelligence v modelech založených na přiřazování nákladů aktivitám, a to na příkladu reálného projektu v konkrétní společnosti. Teoretická část práce se zabývá oblastmi business intelligence a manažerského účetnictví se zaměřením na kalkulace a activity based techniky. V praktické části je zpracován projekt vyvinutí databázového systému a návazného reportingu v nástroji business intelligence. V závěru je zhodnocena využitelnost daného řešení.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses