Strategická a finanční analýza společnosti České aerolinie, a.s. - Siegel, Daniel (2019)
Tato diplomová práce zpracovává problematiku finanční a strategické analýzy aplikovanou na společnost České aerolinie a.s. mezi roky 2012 až 2016. Rozdělena je na dvě primární části, metodickou a praktickou. Metodická část shrnuje informace o hlavních vstupních informacích pro finanční analýzu, o uživatelích a také o jednotlivých metodách finanční analýzy. Dále se zaměřuje na teoretické vymezení strategické analýzy. Praktická část začíná představením firmy, její historií a charakteristikou. Poté pokračuje praktickou analýzou finančních ukazatelů podniku včetně zhodnocení. V poslední části práce se objeví strategická analýza. V závěru práce je zahrnuto celkové zhodnocení zdraví dané firmy.