Vztah mezinárodního práva a vnitrostátní legislativní struktury platné na území ČR a jeho vliv na suverenitu státu a svobodu občanů - Pařík, Adam (2019)
Diplomová práce pojednává o vlivu mezinárodních smluv na vnitrostátní právoa tím na suverenitu státu a svobodu občanů. Po představení pramenů v rámci materiálovéstudie jsou v teoretické části vysvětleny klíčové pojmy, základní historické souvislosti anázory expertů, které jsou nezbytné pro provedení rozboru. Ten hodnotí sledovaný vztahv různých obdobích včetně prognózy, jakým směrem se bude koncept EU v budoucnuubírat. V závěru práce je ověřena platnost položené hypotézy a související výstupy.