Elektronický mýtny systém v príležitostnej autobusovej doprave - Lukačik, Matúš (2019)
Cieľom tejto práce je analyzovať elektronické mýtne systémy v rôznych krajinách Európy. Zistiť, aké sú problémy dopravcov a s čím sa musia vysporiadať. V prvej časti sú opísané základné pojmy súvisiace s príležitostnou autobusovou dopravou, dohody a nariadenia potrebné k prevádzkovaniu tejto dopravy. Druhá časť rieši problematiku financovania a spoplatnenia ciest, rôzne technológie elektronických mýtnych systémov a európsku elektronickú mýtnu službu. V tretej časti sú opísané jednotlivé technológie národných mýtnych systémov vybraných krajín Európskej únie. Posledná časť je zameraná na praktické použitie zistených informácií pri poznávacom zájazde do Španielska.