Elektronický mýtny systém v príležitostnej autobusovej doprave - Lukačik, Matúš; Zelený, Lubomír; Polomsky, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto práce je analyzovať elektronické mýtne systémy v rôznych krajinách Európy. Zistiť, aké sú problémy dopravcov a s čím sa musia vysporiadať. V prvej časti sú opísané základné pojmy súvisiace s príležitostnou autobusovou dopravou, dohody a nariadenia potrebné k prevádzkovaniu tejto dopravy. Druhá časť rieši problematiku financovania a spoplatnenia ciest, rôzne technológie elektronických mýtnych systémov a európsku elektronickú mýtnu službu. V tretej časti sú opísané jednotlivé technológie národných mýtnych systémov vybraných krajín Európskej únie. Posledná časť je zameraná na praktické použitie zistených informácií pri poznávacom zájazde do Španielska.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses