Předpoklady pro utváření udržitelné mobility v hlavních městech Praha a Vídeň - Melounová, Markéta; Zelený, Lubomír; Němec, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem diplomové práce je na základě analýzy současné dopravní situace a jejího vývoje v hlavních městech Praha a Vídeň zhodnotit, které z těchto měst disponuje vhodnějšími předpoklady pro utváření udržitelné mobility v nejbližší budoucnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. První část vymezuje za pomoci obsahové analýzy důležité pojmy v oblasti mobility a dopravy doplněné o současné trendy. Druhá část je zaměřena na český a rakouský metropolitní region a dopravní situaci v jejich hlavních městech, která je provedena na základě nejnovějších veřejně dostupných zdrojů a autorově vytvořených případových studiích. Získané poznatky a modal split v závěru práce vedou k zhodnocení současné dopravní situace a budoucího vývoje udržitelné mobility v obou hlavních městech.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses