Analýza vlivu mzdových nákladů na kvalitu poskytované péče v lůžkových zařízeních ČR - Dvořanová, Renáta (2018)
Diplomová práce se zabývá kvalitou poskytované zdravotní péče v ČR z pohledu hospitalizovaných pacientů. Cílem práce je zjistit, zda existuje souvislost mezi vnímanou kvalitou a mzdovými náklady, které vynakládají lůžková zařízení. Dalším cílem je zjistit, zda kvalita poskytované zdravotní péče souvisí s osobou zřizovatele lůžkového zařízení a s počtem získaných certifikátů. V práci budou použity údaje z projektu Nemocnice ČR. Získaná data budou podrobena analýze kategoriálních dat metodou 2 testu nezávislosti. Lůžková zařízení budou analyzována jednak komplexně podle získaného bodového hodnocení kvality, následně podle jejich zřizovatele a také podle počtu získaných certifikátů. Na základě výše uvedených analýz bude vysloven závěr a zhodnocení, zda se prokázala souvislost mezi kvalitou poskytované zdravotní péče, mzdovými náklady, s počtem získaných certifikátů a s osobou zřizovatele lůžkových zařízení.