Analýza vlivu mzdových nákladů na kvalitu poskytované péče v lůžkových zařízeních ČR - Dvořanová, Renáta; Pažitný, Peter, 1976-; Kandilaki, Daniela, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zabývá kvalitou poskytované zdravotní péče v ČR z pohledu hospitalizovaných pacientů. Cílem práce je zjistit, zda existuje souvislost mezi vnímanou kvalitou a mzdovými náklady, které vynakládají lůžková zařízení. Dalším cílem je zjistit, zda kvalita poskytované zdravotní péče souvisí s osobou zřizovatele lůžkového zařízení a s počtem získaných certifikátů. V práci budou použity údaje z projektu Nemocnice ČR. Získaná data budou podrobena analýze kategoriálních dat metodou 2 testu nezávislosti. Lůžková zařízení budou analyzována jednak komplexně podle získaného bodového hodnocení kvality, následně podle jejich zřizovatele a také podle počtu získaných certifikátů. Na základě výše uvedených analýz bude vysloven závěr a zhodnocení, zda se prokázala souvislost mezi kvalitou poskytované zdravotní péče, mzdovými náklady, s počtem získaných certifikátů a s osobou zřizovatele lůžkových zařízení.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: zdravotní péče; financování zdravotní péče; lůžková zařízení; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; medical care financing; bed facilities; Czechia; master's theses