Ocenění společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s. - Bittnerová, Adéla (2019)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Mlékárna Hlinsko, a.s., k datu 1. 1. 2017 pro běžného investora. Tento podnik se zabývá výrobou mléčných výrobků, které distribuuje na český a zahraniční trh. V první kapitole je provedena strategická analýza trhu. Druhá kapitola hodnotí finanční zdraví firmy. Následuje prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu na pět let. Výsledné ocenění je provedeno výnosovou metodou s využitím diskontovaného cash flow ve variantě volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele (FCFF) a tržním porovnáním pomocí multiplikátoru EV/EBIT a EV/EBITDA.